Lazerle Yapılan Uygulamalar
Jinekolojide lazer uygulamaları son dönemde oldukça artmıştır.
Lazer hem uygulama kolaylığı hem de memnuniyeti yüksek olması nedeniyle hastalar tarafından sıkça tercih edilir.
Lazer uygulaması ile dokuya uygulanan ışık enerjisi ısı enerjisine çevrilerek dokunun ısınması böylece hem yeni kollajen sentezinin artması hem yeni damar oluşumunun artmasıyla doku yenilenmesinin hızlanması sağlanır.
Lazer ile idrar kaçırma, vajinal daraltma, genital beyazlatma, siğil tedavisi, çatlak tedavisi, tekrarlayan vajinal enfeksiyon ve vajinal kuruluk tedavisi yapılabilir.
Genital PRP uygulama
Prp tekrarlayan enfeksiyonlar, vajinal kurulu, renk açma ,kronik ağrı gibi durumlarda uygulanabilir.
Estetik ameliyatları sonrası hastanede kalış ne kadar ?
Genellikle labioplasti, vajinoplasti yaptığımız hastaları aynı gün taburcu ediyoruz. Ancak hastanın ek hastalığı varsa, kanamaya eğilimi varsa 1 gece hastanede kalmasını planlayabiliriz.
Lazer uygulamaları süresi?
Lazer genellikle 4 hafta ara ile 2-3 seans şeklinde planlanır.
1 seans yaklaşık 20-30 dk. sürer.
Lokal anestezik etkili kremler uygulanır kişiler ağrı acı hissetmez, hastanede yatış gerekmez.
Daha Fazla Oku
Bilgilendirici Yazılar
Endometriozis(Çikolata Kisti)
Endometriozis endometrium dokusunun (rahim iç duvarı ) rahim dışı alanlarda yerleşmesidir. Endometriotik odaklar bulundukları yerlerde enflamasyon (yangı ) ya neden olarak adet ağrsısı, pelvik ağrı, ilişki esnasında ağrı ve infertilite (kısırlığa) neden olabilirler. Endometriotik odaklar en sık pelviste, pelviste de en sık yumurtalarda (%67) görülür. Rahimin desteği olan uterosakral bağlar ,fossa ovalis, Douglas boşluğu (rahimin…
Yumurtalık Kistleri ve Tedavileri
Yumurtalıklar rahimin iki yanında bulunan hormon üreten ,yumurta gelişimini sağlayan organlardır. Üreme çağında her ay bazı yumurtalar olgunlaşmak üzere seçilir, gelişir ve en uygun olanı yumurtlama ile atılır. Bu yumurtalar gelişirken bazen içi sıvı dolu kesecikler oluşabilir bunlara yumurta kistleri denir. Yumurtalık kistleri çeşitleri: Folikul kisti; en sık görülen kisttir yumurta gelişip atılmazsa büyüyerek kist oluşturabilir.…
Smear Testi Nedir? Nasıl Yapılır?
Smear testi rahim ağzı kanseri öncüsü lezyonları ve rahim ağzı kanserini taramada kullanılan bir testtir. İlk ilişkiden 3 yıl sonra veya 21 yaşından sonra yapılmaya başlanır. Üst üste 3 yıl yapılan testin negatif olması durumunda testin arası 3 yıla çıkarılır. HPV denilen rahim ağzı kanserine neden olan virüsün negatif olması durumunda testler arası 5 yıla…
Myoma Uteri Nedir?
Myoma uteri rahimin en sık görülen iyi huylu tümörüdür. 35 yaş sonrasında %40 sıklıkla görülür.Tek olarak bulunabilecekleri gibi çok sayıda da bulunabilirler. Yarısından azının semptom oluşturduğu düşünülmektedir. Semptomlar bulundukları yere ve büyüklüklerine göre değişir. Gebelikte genellikle büyüme eğilimindedirler ve menapozda küçülürler. Rahimi simetrik olarak büyütebilecekleri gibi asimetrik büyümeye de neden olabilirler. Bazıları kalsifikasyon nedeniyle sert…
Gebeler İçin Egzersizler
*Gebeler için hangi egzersizler uygundur?
Adet Görememe (Amenore) Nedir?
ADET GÖREMEME (AMENORE) NEDİR?